Bebek için uyku zorlu olabilir. Ebeveynler bebeğin uyku zamanı ve alışkanlıklarıyla ilgili birçok soruya sahiptir.
Yeterince uyuyor mu? Çok mu? Neden uyumuyor? Üçten ikiye düşmek gerekir mi? En iyi uyku zamanı ne zaman?
İşte size bebek için uyku ipuçları!
Gözlerini ovma, esneme ve huysuzluk yapmak gibi uyku ipuçlarını takip edin.
Hızlı hareket etin: Aşırı yorgun bebekleri uyutmak daha zordur.
Uyku düzeni oluşturun. İşleri yaparken arada bir uyumak iyi olsa da çok dolu bir program bebeği uykusuz bırakabilir.
Bebeğiniz büyüdüğüne göre uyku aralarını uzatabilirsiniz.
Bebeğin Haftalık Gelişimi
Bebeğiniz otururken eğlenceli şeyler yapmayı öğreniyor: oyuncakları tutmak için eğilme ve uzanma, poposunun sütünde hareket etme, yüz üstü yuvarlanma ve tekrar oturma.
Bebeğinizle eğlenceli aktiviteler yapabilirsiniz!
Deneyin:
Dans partisi! Müzik açın ve bebeğin vücudunu hareket ettirmesini teşvik edin.
Oyuncak davul ve ksilofon gibi basit enstrümanlarla kendi müziğinizi yapın.
Blok kuleler yapın. En iyi tarafı? Yıkmak!
Eğer emekliyorsa iki ucu açık büyük bir kutu. (Özel tünellerden almanıza gerek yok.) Ondan önce emekleyerek takip etmesi için teşvik edin. www.pembepanter.com
Şunları merak edebilirsiniz!
Güvenlik Bebeğin göz seviyesindeki tehlikeleri fark etmek adına evde emekleyerek dolaşın.
Kendi ebeveynlerinizi ve diğer aile üyelerini ziyaret edin. Ziyaret ettiğiniz evlerin güvenli olduğundan emin olun.
Bakıcı bulun. Arada bir akşam dışarı çıkmak isteyebilirsiniz! Bakıcı alırken referanslarına bakın ve işe alacağınız kişinin ilk yardım ve kalp masajı bildiğinden emin olun. Evi ilk defa ziyaret ederken ekstra bir buçuk saat ayırın ve detaylı güvenlik talimatları verin.
8 Ay, 3 Hafta İpuçları
En ufak bir ses olduğunda uyuyan bebeğin yanına gitmeyin (gece ya da gündüz). Birkaç dakika verin ve uyumaya devam edip etmediğine bakın.
Eğer bebek diş çıkardıysa, dişlerini fırçalayın ve yeterli flüorür alıp almadığını çocuk doktoruna sorun. Bebek diş fırçalamanıza yardım edecektir. (Sudaki flüorür seviyeleri bölgelere göre değişir.) www.pembepanter.com/uyku-sorunu-bebeklerde-uyku-bozuklugu-ve-bebek-uyutma-yontemleri
Bebeğiniz hasta mı oldu? Banyoda tıkalı burnunu temizleyebilirsiniz. Nazal tuzlu su damlaları ve emme hazneleri de yardımcı olabilir. İlk olarak doktora danışmadan ilaç kullanmayın.
Süt sağarken sütünüz az mı? Sütünüzü sağarken bebeğiniz resmine bakın ya da gülüşünü dinleyin. Bebeğinize alıştırma bardağı verin. Bebek doktorları, bebeklerin bir yıl sonra biberonu bırakması gerektiğini söylüyor.
Araştırmalara göre ebeveynler, çocuğu olmayan kişilere göre daha kötü beslenerek daha az egzersiz yapıyor. Bunu kendinize yapmayın! Bebeğinizle aktif olma yöntemleri arayın.
Günlük rutininizi düşünmek için bir dakika ayırın. Neler işe yarıyor ve neleri değiştirmeniz gerekiyor? Yardıma ihtiyaç duyduğunuz noktaları belirleyin ve yardım isteyin.
YORUM YAPIN