Tiroit biyopsisi yaptıracağınız zaman, doktor tiriotten ya da üzerinden büyüyen yumrudan (nodül) örnek alarak test için laboratuvara gönderecek. Nodüller boyun bölgesinde yer alan, kelebek şeklinde bir bez olan tiroit üzerinde görülür. Farklı sorunla neden olsalar da genellikle kansere neden olmazlar. …
Daha fazla »Kullandığım ilaçlar adetimi etkiler mi?
Adetiniz aylara göre değişmesi normal. Erken ya da geç başlayabilir, yoğun veya hafif geçebilir. Ama adet döngünüz her ay farklı bir düzendeyse suçlayabileceğiniz bazı şeyler var. Adet olmamanın en açık nedeni hamilelikken bazı medikal durumlar, iş veya egzersiz alışkanlıklarında yaşanan …
Daha fazla »Vajina mantar enfeksiyonunu anlamak ve belirtileri
Vajina mantar enfeksiyonu semptomları arasında şunlar yer alır: Ağrı, idrara çıkarken ağrıVulva bölgesinde kaşınma, yanmaBeyaz veya sulu vajina akıntısıAğrılı cinsel ilişki Bazen alerjik vulvit veya kimyasal reaksiyon semptomları vajina mantar enfeksiyonunun semptomlarını taklit etse de bunların tedavisi farklıdır. Eğer vajinal …
Daha fazla »Vajina mantar enfeksiyonunu anlamak ve enfeksiyonunu önleme
Vajina mantar enfeksiyonu nasıl engellenir? Mantar enfeksiyonunu engellemek için aşağıdakileri deneyin: Naylon ve diğer sentetiklerin aksine, nemin buharlaşmasına izin veren pamuk veya ipek iç çamaşırı giyin. İç çamaşırınızı özenle yıkayın ve kurutun ve nemi engellemek için sık sık değiştirin. Uzun …
Daha fazla »Toksik şok sendromuna ne neden olur?
Toksik Şok Sendromunu Anlamak – Temeller Toksik şok sendromu ani gelen ve ölüm riskine neden olan bir durum. Birçok kadının vücudunda bulunan Staphylococcus aureus veya staf bakterilerinin aşırı artarak zehirli bir madde salgılamasıyla ortaya çıkar. Toksik şok sendromu, özellikle aşırı …
Daha fazla »Pelvik enflamasyon hastalığının belirtileri nelerdir?
Pelvik enflamasyon hastalığı (PID), kadın üreme sistemi enfeksiyonudur. Bunlar arasında rahim, yumurtalık, fallop tüpleri ve serviks yer alır. Genelde bel soğukluğu veya klamedya gibi cinsel yolla bulaşan hastalıklar nedeniyle oluşur ve antibiyotik ile tedavi edilir. PID semptomlarını fark etmeyebilirsiniz. Ama …
Daha fazla »PEH (Pelvik Enflamatuar Hastalık) nedir? Belirtileri ve tedavisi
Pelvik enflamasyon hastalığı (PID), kadın üreme sistemi enfeksiyonudur. Bu duruma genellikle cinsel yolla bulaşan enfeksiyon neden olur. Eğer sizde varsa doktor tedavi için antibiyotik verecektir. Bazı durumlarda hastaneye yatmak gerekebilir. Temeller PID rahim, fallop tüpleri ve yumurtalıklar gibi üreme sistemi …
Daha fazla »Simir testi nedir? Vajinal akıntı nedir? Vajinal akıntı neden olur?
Vajinal Islaklık Testi (smear testi) Nedir? Vajina enfeksiyonu olduğunuzu düşünüyorsanız doktor vajina ıslaklık testi ya da vajina smear testi yapacaktır. Bu test, kadınlarda servikste kanser veya kanser öncesi hücreleri tespit etmek için yapılan Pap testinden farklıdır. Ama vajina ıslaklık testi …
Daha fazla »Peptik enflamatuvar hastalığı belirtileri, nedenleri ve tedavisi
Pelvik enflamatuvar hastalığı (PID) rahim, fallop tüpleri ve yumurtalık gibi kadın üreme sisteminde görülen bir hastalıktır. Genelde bel soğukluğu veya klamedya gibi cinsel yolla bulaşan enfeksiyonların sonucunda ortaya çıkar. Karnin alt bölümünde ağrıya neden olur ve doğru bir şekilde tedavi …
Daha fazla »Doğumdan sonra normal bebek hareketleri ve davranışları nasıl olmalı?
Bebeğim doğru yolda mı? Gelişim gecikmelerini fark etmek! Ebeveynlerin bebeklerinin bazı hedeflere ulaşmasını izlemesi, merak etmesi ve bazı durumlarda endişelenmesi normal. Tüm bebeklerin kendi programları vardır ve birçok farklılık normal olarak kabul edilir. Ama eğer bebek 3-4 aylık olduğunda aşağıdaki …
Daha fazla »Fibrokistik meme ağrısı belirtileri, nedenleri ve tedavisi
Göğüslerinize dokunduğunuzda kitle hissediyor musunuz? Dokununca özellikle dış ve üst bölümlerde şişmiş ya da hassas bir nokta hissediyor musunuz? Eğer hissediyorsanız, doktorların “fibrokistik meme değişimi” adı verdiği bir durumunuz olabilir. Bu terim, memenizde doğal olarak oluşan iki duruma ifade etmek …
Daha fazla »