Çocuğunuzun yaşadığı belirsizliği atlatmasına yardımcı beş yöntem

İstediği ilgiyi vermek için alternatif yollar bulun: Sizin yaşamınızın değişmediğini (henüz!) düşünseniz de çocuğunuz büyük ihtimalle eskisine göre daha yorgun olduğunuzu fark etti. Veya normalde verdiğiniz dans partilerine ara verecek kadar hasta olduğunuzu anladı. Çocuğunuzun rutinini korurken kendinize bakmak, bu gerilemeyi yönetmenin en iyi yolu. Eğer saklambaç oynamak istemiyorsanız birlikte başka bir şey yapın. Kitap okuyun, arabalarla veya bebeklerle oynayın ya da birlikte sarılarak televizyon izleyin.

Ekstra sevgiyi gösterin: İlgi görmek için bebek gibi davranmasına gerek olmadığını gösterin. Hamileliğim boyunca normale göre daha tahammülsüzdüm ama en önemlisi sakin olarak kızgınlığı engellemek. Çocuğunuza kızmak yerine onu sevdiğinizi gösterin. Bazı durumlarda sinir krizi veya ağlama, sarılma isteğini gösterebilir. Aslında çocuklara bağırmayı bırakma ve daha fazla sarılmayla ilgili bir makale yazdım ve sanırım orada verdiğim tavsiyelerden faydalanabilirim.

Büyümüş/bağımsız davranışları ödüllendirin ve takdir edin: Büyümenin olumlu yanlarını gösterin. Olgunluk gösterdiğinde takdir edin ve (kaşık kullanmak, kendisi giyinmek veya yapboz çözmek gibi) abi başarılarını alkışlayın. Bağımsızlığı teşvik edin ve ödüllendirin. Şu an iki çocuğumuza da giyinmeyi, kendi popolarını silmeyi ve yataklarını yapmayı öğretiyoruz. Tüm bunlar bebek geldiğinde hayatımızı kolaylaştıracak. Denedikleri zaman onlarla ne kadar gurur duyduğumuzu gösteriyoruz.

Çocuğunuzun hislerini görmezden gelmeyin: Kızgın ya da üzgün olmanın normal olduğunu anlamasını sağlayın. Eğer size vurmaya çalışıyorsa veya ayak diriyorsa, “gerçekten bunu demek istemiyorsun” gibi cümleler kurun ve duyguları hakkında konuşması için teşvik edin. “Her zaman duygularını benimle paylaşabilirsin. Ben kendi duygularımı paylaştığımda daha iyi hissediyorum,” gibi şeyler söyleyin. Duyguları ifade etmek önemli.

Diğer büyük değişimlerin sayısını azaltın: Çocuğunuzun gerilemesinin nedeni olan büyük bir değişim meydana gelirken diğer değişimleri en aza indirmek çok önemli. Mümkün olduğu kadar günlük rutinine ve programına bağlı kalın. Örneğin, ahmet doğmadan önce erkan kreşe başladı ve evimizi taşıdık. Tüm bunlar onun için çok fazla oldu. Bu sefer ise ahmet için büyük değişimler yapmamaya karar verdik. Altı aydır tuvalet eğitimine sahipti ve iki ay önce abi yatağına taşındı. Bu nedenle yeni kardeşi gelmeden uyum sağlaması için yeterli süresi vardır. Bu konuyu diğer çocuğunuza başka bir bebek için hazırlamak makalemde yazdım. Bu makaleye de göz atmayı unutmayın.

Tüm bunlardan çıkardığım ise bebeklerin dünyalarının alt üst olacağını hissetmesi. Bu onlar için korkutucu bir zaman ve sizin göreviniz ise sevginizi ve güvende olduklarını göstermek. Yeni bebek geldiğinde meşgul olsanız da her zaman onları sevdiğinizi ve onların yanında olacağınızı gösterin!

Annelik ve ebeveynlikle gelen diğer her şey gibi bu da geçecek. Yardım, sevgi ve destekle çocuğunuz bundan kurtulacak. İyi şanslar!! Devam edin ve lütfen iletişime geçme konusunda çekinmeyin.

YORUM YAPIN

avatar


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR